Translate

23 noiembrie 2009

Unde au fost observatorii???

S-a votat. Inca nu s-au publicat rezultatele oficiale ale numaratorii voturilor, asa ca nu voi trata pntru moment acest aspect.
Asa cum s-a intamplat de fiecare data, fraudele au curs intr-un ritm mai alert. S-a lasat cu dosare penale, cu amenzi de toate formele. Partidele au plans si de o parte si de cealalata. Purtatorul de cuvant IGP, Cristian Ciocan, promovat in perioada primului tur de scrutin la rangul de reprentant al Internelor in relatia cu presa, a fost mult prea rezervat in declaratii.

Marii absenti de pe micul eran au fost observatorii diverselor ONG-uri si organisme internationale specializate in monitorizarea alegerilor. Presa, in speta, Realitatea si Antena, s-a impartit pe unde a apucat. Oriunde au fost, nu avem grupurile acelea de personaje pline de avant in demonstrarea fraudelor. Evident, altii decat cei cu carnet de membru. De aceasta data au fost de negasit observatorii independenti. Mi-e greu sa cred ca presa nu i-ar fi bagat in seama. Cand au fost alegerile in Republica Moldova a fost plin dde astfel de indivizi. Multe agentii de presa, multi baieti din serviciile moscovite si o droaie de observatori de prin toate forurile internationale.

Cozile de la sectiile de vot reprezinta o alta problema tratata superficial.. Dar, asa cum precizam, dupa anuntul BEC privind rezultatele finale ale primului tur voi comenta si restul.



UPDATE

Stirile scot la iveala o serie de observatori discreti ai OSCE.. Pe site-ul OSCE nu este postata nicio informatie legata de supervizarea primului tur de scrutin in Romania. Oare ce inseamna discretie pentru acest organism?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu