Translate

7 noiembrie 2009

Marca inregistrata: Puya si expozitia 'It could happen tomrorow'

In asteptarea unui duet Negoita - Orban

Proaspat nominalizat pentru functia de premier, primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a dat un recital la Etno TV.. Pana la anuntul noului cabinet, sa ne bucuram de cateva versuri..



Bineinteles, din schema nu trebuie omis Ludovic Orban, o alta pesoana joviala cu priza la publicul de toate varstele.. Din pacate, si cu alte greseli..



In asteptarea unui duet Negoita-Orban, observ cu oarece amaraciune ca se modifica schimbarea si ca tot mai multi politicieni cu valente artistice se indeparteaza de misiunea pe care s-au angajat sa o duca la bun sfarsit.. In Romania, showbiz-ul nu are loc in politica.. Nu suntem inca pregatiti pentru asta.

Populatia, indemnata la igiena pentru prevenirea contaminarii cu gripa noua

Gripa noua, denumita intr-un mod predilect "porcina" (aviz statelor care importau carne de porc din Mexic), face ravagii si in Romania. In replica autoritatile romane instituie un fel de "stare de urgenta" si indeamna populatia la igiena. Respectiv, trebuie sa ne spalam pe maini, sa ne curatam in nas, in urechi, sa ne spalam pe dinti.. OK.. Cu siguranta ca 90% din populatie se spala zilnic in toate zonele de importanta maxima. De cele mai multe ori, oamenii chiar fac dusuri, desi, atunci cand suntem in RATB sau in metrou, acest lucru nu se simte. Si, asa cum este demonstrat stiintific, la 10 cm patrati de spatiu care exista in metrou sau in RATB pentru fiecare calator, daca unul este contaminat cu orice boala care se transmite prin aer sau prin atingere, exista sanse foarte mari ca si restul populatiei sa o contracteze, chiar daca s-a spalat peste tot.. Deci, o masura mai eficienta ar fi suplimentarea mijloacelor de transport in comun.



In asteptarea vaccinurilor anti orice, cu aviz prezidential, se instituie si trendul "cu mastile pe fata", dedicat celor care doresc sa respire ceea ce emana. E o masura corecta, pana la un punct.. Mastile distribuite in Gara de Nord nu sunt sterile.. Nu au cum sa fie sterile.. Iar eficienta este scazuta.. Deci, cum precizam mai sus, o idee este suplimentarea mijloacelor de transport in comun. Eventual, se pot distribui gratuit populatiei, pentru circa doua luni, dermato-cosmetice antibacteriene, se pot igieniza zonele aglomerate din marile orase si se poate da o lege prin care populatia sa mearga sa isi faca integral, obligatoriu si gratuit un set de analize din care sa reiasa rezistenta sistemului imunitar in fata gripei si sa beneficieze tot obligatoriu si gratuit de tratament. Chiar daca a mai existat o astfel de lege, nu a fost eficienta, insa acum problema e la o alta dimensiune. In fond, e o problema de siguranta nationala in care serviciile isi rezerva rolul de a sta deoparte. Doamne-Ajuta!





Retrospectiva





20 august 2009









8 septembrie 2009



China, prima tara care vaccineaza populatia impotriva gripei noi









16 septembrie 2009









14 noiembrie 2009









22 noiembrie 2009









28 octombrie 2009









30 octombrie 2009









2 noiembrie 2009









3 noiembrie 2009









4 noiembrie 2009











5 noiembrie 2009



Vaccinul impotriva gripei noi se gaseste in Ungaria









6 noiembrie 2009













7 noiembrie 2009



Comunicat de presa: Sensiblu va distribui gratuit masti chirugicale in Gara de Nord



“Calatoresti spre orase in care gripa a afectat deja un numar seminificativ de oameni? Nu uita sa te uiti pe peron dupa echipele Sensiblu pentru a primi o masca care sa te protejeze si cu ajutorul careia sa-i protejezi si tu la randul tau pe cei dragi”



Maine, 7 noiembrie, Sensiblu distribuie gratuit masti chirurgicale calatorilor care pleaca din Gara de Nord catre Sinaia/Brasov si Iasi. Prin aceasta actiune Sensiblu isi doreste sa transmita un mesaj tuturor calatorilor care ajung in orasele cu un numar mai mare de cazuri de gripa: “protejeaza-te si ofera protectie celor din jurul tau”. Impreuna cu mastile, Sensiblu ofera calatorilor si o sticluta cu spirt sau un sapun pentru curatararea mainilor, precum si un set de reguli simple pentru prevenirea imbolnavirii.



Zilnic in Gara de Nord mii de oameni pleaca catre diferite orase din tara sau se intorc in capitala. Calatorii trebuie sa fie constienti de faptul ca sunt expusi, in aglomeratii, diferitelor afectiuni virale, inevitabile in perioada anotimpului rece. Un simplu gest, cum este pozitionarea pe gura si pe nas a unei masti, poate evita transmiterea virusilor si pastrarea organismului sanatos.



“Lunile de iarna vin cu riscuri de imbolnavire, gripa si raceala, iar noi la Sensiblu vedem cel mai bine care sunt efectele acestora asupra populatiei. Anul acesta subiectul gripei a ajuns sa fie pe buzele tuturor, iar realitatea ne spune ca trebuie sa fim prevazatori si sa invatam sa ne protejam pe noi cat si pe cei din jurul nostru. Din acest motiv am initiat aceasta actiune de constientizare a metodelor prin care putem sa ne ferim de virusi, acum, dar si pe viitor. Prin toate campaniile noastre de educare si testari gratuite derulate anual in farmacii, Sensiblu promoveaza in mod activ un comportament preventiv. in acest sens, mastile sunt doar un pas in lupta impotriva gripei; un rol important il au alimentatia sanatoasa, imunizarea organismului si respectarea regulilor de igiena,” spune Claudiu Opran, Director General Sensiblu.



Sensiblu va distribui maine, in Gara de Nord, masti chirurgicale de unica folosinta din material netesut, cu 3 pliuri, cu insertie metalica, cu elastic, pentru protectia impotriva virusilor si bacteriilor.




6.500 de persoane au decedat din cauza virusului









Comunicat MS: 50 de cazuri noi confirmate in perioada 6.11 ora 12:00 - 7.11 ora 12:00





Comunicat MS: 32 de cazuri noi, confirmate in data de 7 nov., intre orele 12:00 – 18:00