Translate

17 decembrie 2009

Afara ninge. Basescu e presedinte, Boc premier. In continuare, afara ninge

Avem un presedinte validat: Traian Basescu. Avem o propunere de premier: Emil Boc. Avem si alte probleme gen: FMI, Comisia Europeana, comisarul european. Ce ne lipseste? Restul. Nu exista un program politic. Nu exista o majoritate solida care sa sustina un eventual guvern Boc in Parlament, demis recent prin motiune de cenzura.
Lipsesc rapoartele observatorilor "independenti" gen OSCE, din care sa reiasa ca alegerile s-au desfasurat in concordanta cu normele democratiei.

Neoficial, pe la colturi se discuta insistent despre un nou imprumut de la FMI pentru ca Romania nu va putea rambursa pana in 2011 creditul luat de la UE. Paradoxal, Mircea Geoana, posibil viitor fost presedinte al PSD, in functia de presedinte al Senatului pana la desfiintarea parlamentului bicameral si presedinte al institului Aspen nu abordeaza aceasta problema. Nici macar in CSAT, al carui vicepresedinte este. Se bate moneda pe cine intra si cine iese de la guvernare. Si atat.

Sa speram ca presedintele Basescu isi va aminti de sloganul dn spoturile care l-au propulsat in campanie. Afara ninge. Votati televizorul? Si romanii au votat. Unii i-au dat puterea, altii i-au dat speranta. Sa vedem ce primim la schimb.