Translate

17 octombrie 2009

Maker Profile: Kinetic Wave Sculptures

By make magazine



Reuben Margolin, a Bay Area visionary and longtime maker, creates totally singular techno-kinetic wave sculptures. Using everything from wood to cardboard to found and salvaged objects, Reuben’s artwork is diverse, with sculptures ranging from tiny to looming, motorized to hand-cranked. Focusing on natural elements like a discrete water droplet or a powerful ocean eddy, his work is elegant and hypnotic. Also, learn how ocean waves can power our future.

Croitoru premier, sansa Romaniei pentru mentinerea ratingului de tara

Din cadrul evaluarii Moody's data publicitatii dupa demiterea guvernului Boc, retinem:

Rating Rationale
[…] Moody's classifies the government's financial strength as medium, due to the country's low government debt burden and weak fiscal policy. Susceptibility to event risk is also assessed at medium, reflecting a number of transition- and credit crisis-related challenges, particularly a sharp economic recession, the unwinding of a large current account deficit and the aftermath of a credit boom. These risks are worsened by weak fiscal policy. A surge in government spending in 2008 left the government in a vulnerable state in the early part of the credit crisis, forcing the government to borrow from the IMF and EU.

Rating Outlook
The outlook is stable, balancing the poor macro picture against the financial support package from the EU and IMF and associated measures to reform fiscal policy and the public sector. The IMF/EU agreement was also accompanied by an important letter from the major international banks operating in Romania, stating that they are committed to the country and will support their Romanian subsidiaries as necessary. This announcement is supportive of the current rating as it means reduced external debt rollover risk in the short run, and a strengthened banking sector over the long run.

What Could Change the Rating - Up
The ratings would likely rise if institutional strength improved such that structural reforms were followed with greater rigor and consistency. Sustained implementation of a more prudent fiscal policy - increasing government financial strength - would also place upward pressure on the ratings. Such changes are unlikely without a major change in the political environment.

What Could Change the Rating - Down
The ratings would come under downward pressure if the IMF/EU financing programme unraveled due to implementation problems, which could be related to political instability. So far, however, the IMF/EU have been remarkably tolerant of the slow pace of progress.

Recent Developments
[…] Moody's does not expect any major impact from the government's collapse in the near term. The economy seems to be relatively well insulated from politics, and the IMF/EU are expected to continue to abide policy slippages until after the elections. Come the new year, however, the IMF and EU will likely pressure the government to re-commit to the reform process outlined in the stabilisation programme. Failure to rejuvenate the reform process could eventually lead to friction with international partners.

O sansa pentru Romania este guvernul primarului de la Sibiu. O alta optiune intersanta este economistul-sef al BNR, Lucian Croitoru. Poate fi Croitoru precum Isarescu? In asteptarea deciziilor Uniunii Europene de "reglementare" a agentiilor de rating, speram ca deciziile conationalilor cu sustinere aflati in pozitia de candidati la presedintie sa ne fie de folos.

14 octombrie 2009

Baiete, o pereche de pantaloni maro pentru domnul Boc!

By Alecu Racoviceanu

E atat de bun bancul pe care vreau sa vi-l spun astazi, incat cred ca veti mai rezista sa aflati inca o parere despre cum a cazut Guvernul Boc 1/2 si ce se va intampla de acum incolo. Cica Stefan cel Mare era pe campul de lupta. Vine aprodul Purice: “Maria Ta, vin 20.000 de turci si noi suntem doar o mie!” “Nu-i nimic, luptam. Aduceti-mi mantaua rosie.” “De ce tocmai pe cea rosie?” “Daca ma ranesc, nu vreau ca ostenii mei sa vada pete de sange.” Pleaca aprodul si se intoarce dupa un sfert de ora: “Maria Ta, acum sunt 40.000 de turci si noi am ramas doar 500”. “Nu-i nimic, luptam, dar adu-mi si pantalonii maro!”

Dincolo de glume, cred ca, ieri, Traian Basescu a pierdut alegerile. A dat dovada public de faptul ca nu mai e atat de puternic si ca simpla sa chemare sub stindard nu mai strange tradatori din toate taberele. Nu mai are ce sa promita oamenilor dispusi sa schimbe tabara. Nici nu mai conteaza cum joaca acum numirea premierului. Cine isi mai satisface pentru doua luni orgoliile sau cine va numi cine stie ce om pe nu stiu ce functie. O majoritate stabila nu va gasi usa deschisa la Cotroceni, iar viitorul presedinte isi va numi propriul premier. Mai bine i-ar lasa pe democrati sa-si traiasca interimatul si se va decide ce e de decis in preajma Craciunului. Nici ideea cu tehnocratii nu e geniala. Klaus Johannis trebuie sa-si paraseasca postul de la Sibiu. Se vor organiza acolo alegeri sau, cu acordul tacit al politicienilor de la Bucuresti, i se va permite sa delege pe cineva pentru mai mult timp decat permite legea. Si atunci, ce independenta si tehnocratie mai e asta? La fel e si cu Mihai Tanasescu si Daniel Daianu. Sunt oameni care isi pierd painea pe care o au acum pentru o demnitate de doar cateva zile. Nu cred ca vreunul dintre ei e atat de naiv, incat sa creada ca ramane premier si dupa alegeri. Un om al carui nume e tot mai vehiculat in mediile politice drept posibil premier tehnocrat este al Alexandrei Gatej, fosta sefa la Unilever. Dar cum vor inghiti partidele duma unui independent venit din randurile consilierilor de la Cotroceni? Greu, la fel de greu ca silirea lui Basescu sa accepte un Cabinet sustinut fara PD-L.
Pana la urma s-ar putea sa avem un Guvern Boc II... si un sfert. Adica aproape 3.

Sursa: Gardianul

13 octombrie 2009

Primul guvern roman demis printr-o motiune de cenzura! Bun venit in noua epoca

Istoria nu se repeta! In sfarsit, avem ceva nou!!!!!!! In premiera, un guvern post-ceausist este demis prin motiunea de cenzura initiata de un partid cu minoritate in Parlamentul Romaniei! Vox populi, vox Dei! Absurd? Nici vorba! In consecinta, voturile pentru alegerile prezidentiale nu vor putea fi organizate si supervizate de catre organele de stat pentru ca.. conform traditiei romanesti, sefii de autoritati vin si pleaca o data cu guvernul. Si guvernul a picat.. Emil Boc a fost "deturnat".. Inca suna.. ciudat..

Multe informatii pe surse depre viitorul premier.. De la primarul Sibiului, Klaus Johannis pana la Patriarhul Daniel, toate posibilitatile sunt analizate.. Predilect, fireste, este Johannis. Ciudat este insa ca ar putea avea sustinerea aceleiasi minoritati care a initiat deturnarea guvernului.. Ma intreb.. oare PNL nu are candidati proprii pentru functia de premier?

Ne asteptam la o "coalitie" de criza: PNL+UDMR pe de o parte, PSD in contraofensiva si.. dupa 8 ani de ascensiune, PD-L va fi "miuta" intre cele doua unitati..

Curios de aflat va fi pozitia presedintelui Traian Basescu.. conform unui algoritm.. viitor fost presedinte.. Imi exprim convingerea ca Dinu Patriciu nu va sponsoriza si campania PSD, asa cum obisnuieste.. Sper din tot sufletul ca Antonescu sa se bucure integral de sustinerea partidului, inclusv a fostului premier Tariceanu.. Ar fi interesanta o atfel de "batalie" in campanie.. Deja presedintele Traian Basescu nu se incadreaa in tipare.. Insa putem avea mereu surprize, cum ar fi un tur doi cu Oprescu si Antonescu.. Inca mai sper ca presiunile pe care diversi executanti le manifesta asupra lui Mihai Razvan Ungureanu sa nu se rafranga asupra observatorilor ce vor fi prezenti la alegeri..

P.S. Scuzati cacofoniile, insa sunt in stare de soc. Doamne-Ajuta!

Un promo (bine)venit.. cu intarzierile de rigoare..

12 octombrie 2009

From people that always surprise me..

Romania, vazuta prin lupa de carton a tranzitiei

By capital.ro

capital.ro continua campania „Romania dupa 20 de ani: unde suntem, unde am fi putut fi” cu prezentarea celor mai semnificative evenimente care au franat tranzitia spre capitalism a tarii noastre.

Ultima zi pentru a strange maimutoi de campanie

By Alecu Racoviceanu

Nici o stire nu mai mira pe nimeni. Cele mai nastrusnice scenarii sunt privite ca fiind posibile. Traim ca intr-o comedie de Mel Brooks, dar finalul s-ar putea sa nu fie fericit. Auzeam ieri o fruntasa a PD-L spunand ca PSD si PNL planuiesc suspendarea lui Traian Basescu, ca si cum aceasta dorinta ascunsa a democrat-liberalilor a si devenit realitate. Tot ieri circula si zvonul ca membrii Guvernului planuiesc o demisie in masa, acuzand blocarea Legii pensiilor. Daca nu se blocheaza motiunea de cenzura la Curtea Constitutionala, Guvernul cade marti. Daca scapa, printr-o minune, cade pentru pensii. Oricum, batalia politicianista pentru soarta pensionarilor face ca urmatorul dialog sa nu mai fie SF peste cateva luni. O pensionara o intreaba pe alta “Ce ai mai gatit?” “Macaroane” „Si ce ai pus peste ele?” “Capacul ala vechi albastru”.
Pana la caderea Cabinetului ? Boc, astazi este ultima zi a vopsirii tarii in portocaliu. Aproape toate numirile pe care si le-au propus ministrii trebuie facute pana la motiunea de marti. Dupa aceea, interimarii nu mai pot semna nimic. E interesant de vazut si ce efect are aceasta politica a usilor deschise, practicata acum de democrati. In sectorul 4, de exemplu, un manager de spital a trecut joi la PD-L, de la PSD, astfel reusind sa ramana macar director adjunct la spitalul unde-l numisera social-democratii. El a facut rocada cu fostul manager, numit candva de liberali, dar devenit si el intre timp democrat. Ce aport pot avea astfel de maimutoi intr-o campanie electorala? Cred ca nul, singurul efect al acestei racolari la nivel national este ca scoate la iveala caracterul oamenilor. Din pacate, si guvernele viitoare vor folosi tot astfel de marionete. E vorba de cei care au fugit acum de la un partid la altul sau care au intrat pe termen lung in concedii medicale, eternii clienti ai partidelor.
Intre timp, izvorul nesecat al umorului romanilor a si scos primul banc despre Legea unica a pensiilor. Cica se hotaraste, in regim de urgenta, sa se schimbe Legea pensiilor. Vor beneficia de pensie de la stat doar cei care au tot atatia ani de serviciu cati au de viata si cei care au ambii parinti morti si pot face dovada ca unul dintre ei le-a facut deja chemare.

Sursa: Gardianul

11 octombrie 2009

In asteptarea unu guvern provizoriu..

Trista situatie traim in aceasta peroada in Romania.. pretextul crizei, instabilitaea guvernamnetala, candidaturi interesante la prezidentiale cu sanse reale de a fi validate, norme bancare restrictive pentru romani.. In rest, exact asa cum stim.. Bani nu sunt, orgolii exista in continuare si jurnalisti deschid cu un mare of cutia pandorei in fata fostilor activisti. Astept cu interes un guvern provizoriu.. si cam atat..