Translate

24 februarie 2010

Patima ceausista

Traim intr-un sistem abiguu. Nu avem repere de moralitate clar definite. Mai mult, odata cu Congresul PSD s-a demostrat ca discretia nu este cel mai bun atribut al acestui partid in care predominant vedem figuri de intelectuali urmasi ai regimului sovietic convertit in Romania la ceausism cu alura de interbelici.
Spre rusinea mea, azi am citit interviul publicat pe 12 februarie in Q Magazine cu Gabriel Oprea, material realizat foarte bine de Floriana Jucan. In Q, Oprea a evocat povesti legate de scutul anti-racheta plasat in Romania. Evident, pentru aceste chestiuni de siguranta nationala ratificate probabil prin tratate internationale nu se vor da prea multe explicatii, insa altceva ma intriga.

Una din problemele grave este ca nu s-a elucidat situatia inchisorilor CIA presupuse a fi si pe teritoriul Romaniei. A fost la un moment dat o comisie de ancheta in Parlament prezidata la acel moment de o liberala recte Norica Nicolai. Si atat.


La schimb insa, dupa doi ani de la nefericita dezvaluire, se discuta despre filarea fostului ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu.

Informatiile vin tot prin Floriana Jucan, care a intrat in posesia unor imagini ce dezvaluie activitatea lui Diaconescu din perioada 1-20 februarie 2010, fix intervalul in care s-au negociat ultimele aliante.

Diaconescu a facut plangere la Parchet pentru incalcarea drepturilor. Probabil ca nu va exista vreo rezolutie pe dosar in urmatorii doi ani, pana in 2012, intrucat anchetele vor trebui realizate cu foarte mare atentie. Probabil ca iar se vor trimite imaginile la analiza in afara tarii pentru ca singura institutie care poate face analiza pe imagini se afla sub jurisdictia Ministerului Justitiei condus de Catalin Predoiu. Iar anul 2012 va fi unul definitoriu pentru "relansarea" PSD. Insa, sa nu uitam declaratia fostului presedinte al PSD, Mircea Geoana, care nu stia exact cati oameni ai serviciilor de informatii mai sunt prin partid.

QED

21 februarie 2010

Ponta ales presedinte al PSD

E tanar, e parlamentar, a fost sustinut de Adrian Nastase in debutul ca presedinte al TSD si este casatorit cu Daciana Sarbu, fapt care l-a ajutat sa castige presedintia PSD. E Victor Ponta. Ambitios si uneori poate prea slobod in limbaj, alegerea lui Ponta in fruntea PSD va duce la rupturi in partid. Se mizeaza pe el in batalia pentru alegerile prezidentiale. Pana atunci insa e drum lung. Deja s-au anuntat 17 demisii din partid. Ion Iliesu a pledat in Congres cauza primarului Pandele care a acuzat incalcarea statului in lupta pentru sefia PSD. La numaratoarea voturilor au asistat Marian Vanghelie si Marian Oprisan. In final, Crin Antonescu anunta ca poate exista posibilitatea unui parteneriat cu un PSD reformat. Sa nu uitam insa ca bad habit die hard.