Translate

12 octombrie 2009

Ultima zi pentru a strange maimutoi de campanie

By Alecu Racoviceanu

Nici o stire nu mai mira pe nimeni. Cele mai nastrusnice scenarii sunt privite ca fiind posibile. Traim ca intr-o comedie de Mel Brooks, dar finalul s-ar putea sa nu fie fericit. Auzeam ieri o fruntasa a PD-L spunand ca PSD si PNL planuiesc suspendarea lui Traian Basescu, ca si cum aceasta dorinta ascunsa a democrat-liberalilor a si devenit realitate. Tot ieri circula si zvonul ca membrii Guvernului planuiesc o demisie in masa, acuzand blocarea Legii pensiilor. Daca nu se blocheaza motiunea de cenzura la Curtea Constitutionala, Guvernul cade marti. Daca scapa, printr-o minune, cade pentru pensii. Oricum, batalia politicianista pentru soarta pensionarilor face ca urmatorul dialog sa nu mai fie SF peste cateva luni. O pensionara o intreaba pe alta “Ce ai mai gatit?” “Macaroane” „Si ce ai pus peste ele?” “Capacul ala vechi albastru”.
Pana la caderea Cabinetului ? Boc, astazi este ultima zi a vopsirii tarii in portocaliu. Aproape toate numirile pe care si le-au propus ministrii trebuie facute pana la motiunea de marti. Dupa aceea, interimarii nu mai pot semna nimic. E interesant de vazut si ce efect are aceasta politica a usilor deschise, practicata acum de democrati. In sectorul 4, de exemplu, un manager de spital a trecut joi la PD-L, de la PSD, astfel reusind sa ramana macar director adjunct la spitalul unde-l numisera social-democratii. El a facut rocada cu fostul manager, numit candva de liberali, dar devenit si el intre timp democrat. Ce aport pot avea astfel de maimutoi intr-o campanie electorala? Cred ca nul, singurul efect al acestei racolari la nivel national este ca scoate la iveala caracterul oamenilor. Din pacate, si guvernele viitoare vor folosi tot astfel de marionete. E vorba de cei care au fugit acum de la un partid la altul sau care au intrat pe termen lung in concedii medicale, eternii clienti ai partidelor.
Intre timp, izvorul nesecat al umorului romanilor a si scos primul banc despre Legea unica a pensiilor. Cica se hotaraste, in regim de urgenta, sa se schimbe Legea pensiilor. Vor beneficia de pensie de la stat doar cei care au tot atatia ani de serviciu cati au de viata si cei care au ambii parinti morti si pot face dovada ca unul dintre ei le-a facut deja chemare.

Sursa: Gardianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu