Translate

3 decembrie 2009

Cronica unei confruntari ratate

S-a consumat si ultima repriza televizata din cele doua serii de confruntari directe la care au participat principalii candidati la prezidentiale. Din pacate, relativa dezbatere Geoana-Basescu a debutat intr-un mod exagerat de monoton, cu obisnuitele clisee specifice lui Ion Iliescu, cu toate ca moderatorul Turcescu invita de cel putin doua ori in interval de zece minute ca participantii sa se manifeste cu aplomb.

Initial, am trait cu impresia ca revad dezbaterea din primul tur din care au fost taiate cadrele cu Crin Antonescu. In fapt, mesajele au fost aceleasi. Audienta din Palatul Parlamentului era suficient de plictisita de monologul canditatilor. Revelarea intalnirii dintre Geoana si Vantu parca a redeschis apetitul celor doi pentru dialog, insa discursul a fost exagerat de rezervat. Cateva replici au incitat la agresivitatea lui Geoana fata de aversiunea lui Basescu in raport cu partidele politice care nu il sustin.

Geoana a demontrat inca o data, daca mai era nevoie, ca diplomatia nu scuza necunoasterea legislatiei. Basescu a aratat ca amuzamentul are priza la public, insa nu suficient cat sa combata erorile grave.

Momentul culminat ramane si unul apoteotic in politica romaneasca. Juramantul pe Biblie. Asa cum au jurat sa ii ajute Dumnezeu. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu