Translate

29 noiembrie 2009

Limite de toleranta

De regula, nu ma agit excesiv cand observ ca tot mai multe institutii de presa internationale sau persoane particulare arunca cu invective in Romania. Uneori au dreptate, alteori, deliberat, la cererea altor entitati, transmit doar ceea ce li se dicteaza. Deci.. da.. Se intampla si la altii. Totusi, indiferent de explicatie, e trist ce see intampla. Uneori, foarte greu de suportat.

Paradoxal, tindem sa credem prea des ca entitati precum Reuters, CNN sau AFP sunt atotstiutori doar pentru ca sunt de foarte multa vreme in bransa si gratie faptului ca sunt sustinute de oameni influenti, au si dreptate. In fapt, nu e chiar asa.
Romania e prezentata drept tara coruptilor, a marilor fraude, a infractorilor. Tot ce e mai rau se gaseste in Romania. Nu stiu de ce am impresia ca nu e mereu asa.. Poate pentru ca si eu traiesc in Romania.. E o tara unde sunt se intampla si lucruri bune si lucruri rele. E o tara la fel ca toate statele lumii, cu exceptia faptului ca oamenii lui Bill Gates au predilectia pentru geniile autentic romanesti.

Nu pot intelege de ce, mereu, in presa internationala, Romania este tara saraca care asteapta pomana de la FMI, CE sau din partea altor foruri. Suntem totusi 22 de milioane de oameni. In Europa, avem reprezentare mai mare decat a altor state. Avem europarlamentari alesi, asa cum au fost ei alesi. Riscam sa pierdem portofoliul pe Agricultura pentru ca presa franceza si cea germana se irita si considera ca un roman nu este capabil sa gestioneze un asemenea domeniu. Ma intreb oare ce impresie au romanii despre tunul de la Societe Generale sau despre tentativele esuate ale cabinetului Merkel de a gasi un management bun pentru Opel dupa ce Germania a pierdut fabrica Nokia. Personal, consider ca sunt aceleasi mismasuri care se practica si in Romania. Deci, avem un numitor comun in privinta competentei si a fraudelor. Nu suntem singurii care gresim. Diferenta ramane, evident, in procedura. Si asta pentru ca noi suntem mai destepti decat ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu