Translate

2 mai 2009

Teoriile conspiratiei on screen, versiunile din 2009

Un subiect tabu, pe langa masonerie, a fost mereu teoria conspiratiei, expusa in sute de variante. In fapt, si masoneria este adeseori perceputa ca fiind o conspiratie descrisa de adepti ca o structura discreta din care fac parte membri de elita ai societatii. Ramane insa problema legitimitatii membrilor. Complicat de spus care sunt criteriile de eligibilitate. Si mai dificil de spus de ce este conspiratie.. Oricum, pe langa aceasta entitate mai sunt altele, gen Ku Klux Klan, despre care expertii sustin ca nu sunt chiar acelasi lucru cu masoneria, desi ambele se numesc fratii.. Iata de ce nu merita sa incerci sa intelegi mare lucru..

Totul e relativ cu marja fantastica de variatie, cu mentiunea ca razboiul religios se duce acum pe alte platfome. Ramane insa aceeasi perceptie generala: e conspiratie, s-a aflat, deci.. nu e bine. Exista insa suficiente persoane atrase de ideea propagarii la nivel mondial a anumitor interese incat sunt dispuse sa realizeze si filme.

Doua din filmele lansate in acest an sunt Echelon Conspiracy si The International. La baza celor doua productii sta comparatia care naste intrebari. Asa se intampla in toate filmele, insa echipele de creatie se intrec in materie de scenarii si prezentari. Si tot procesul imbraca forme dintre cele mai diverse si, cu riscul de a exagera, chiar poate exista un strop de relevanta in prezentari. Si totusi.. la ce ajuta?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu