Translate

2 mai 2009

Cum se rateaza o promovare gratuita a presei romanesti

Cu rezervele de rigoare, consider ca sunt publicatii in Romania care trebuie promovate peste hotare, oriunde se afla persoane capabile sa citeasca si sa digere continutul. Altfel, exista posibilitati foarte mari ca, in circa zece ani sa regasim, de exemplu, in cadrul News Museum doar sase cotidiene locale din Romania cu un tiraj modic. Pe principiul, nici asa, nici altminteri, iata un articol preluat de la Andi Bob:

Zilele trecute publicam un post în care semnalam numarul mic de ziare romanesti care apar zilnic pe harta virtuala a muzeului media, Newseum. Un coleg mai impulsiv - dar mai optimist decat mine - le-a si scris celor de la muzeul din Washington DC.

E drept, amandoi am presupus ca e nevoie de o actualizare care sa pornească dinspre ziare, nu monitorizeaza Newseum-ul presa din întreaga lume. Dar oportunitatea de a figura intr-un context virtual de ultima ora nu e de tocmai de neglijat. Iata raspunsul primit, care dovedeste al cui e dezinteresul (sau ”dezinteresul”?):

Hello,
Thank you for your interest in the Newseum’s Today’s Front Pages display. All front pages that you see in our display are sent to us individually and voluntarily from each newspaper itself every day. We invite all daily, general interest newspapers to participate. At this time, Romania Libera IS a participant. However, because the newspapers send their own front pages, some days files get corrupted or someone forgets to send the file. Perhaps that’s what happened today.

Check back soon!Best,

Emily Hedges
Assistant Editor/Exhibit Development
Newseum
555 Pennsylvania Ave. NW

Sa ne amintim uneori si ca exista tot soiul de stiri, printre care si urmatoarea:
Peste 20% din copiii britanici intre 11 si 16 ani cred ca Auschwitz este o marca de bere, un festival religios sau un gen de paine, potrivit unui sondaj. Copiii britanici nu stiu ce a fost Holocaustul, in care au fost ucisi, in total, sase milioane de evrei.
Aproximativ opt procente din copiii intervievati credeau ca Auschwitz este o tara vecina cu Germania, doua procente au crezut ca este o bere, iar tot 2% credeau ca este un festival de natura religioasa.
Sase din zece copii nu stiau de planul nazistilor de a extermina evreii.
Doar o treime dintre ei au stiut ca Holocaustul a cauzat moartea a milioane de evrei, dar multi au gresit numarul total al victimelor.
Totusi, majoritatea au reusit sa-l identifice pe Adolf Hitler in fotografii. Cei 3% care nu l-au recunoscut, l-au incurcat cu Winston Churchill, Salvador Dali sau Albert Einstein.
E drept ca adeseori istoria este relativa, insa de la bere la un lagar de exterminare e cale lunga.. So, do we need to go further with this?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu