Translate

6 aprilie 2009

Literalmente stupefiant

Geoana vrea drept de veto exclusiv in CSAT, Vanghelie anunta cu mare tam-tam ca vor fi arestati Racoviceanu, SRS si Nistorescu, Nastase iese pe sticla in offline sa anunte ca urmeaza constructori romani sa fie arestati. Sa punem cap la cap fragmente de informatie si sa vedem imaginea de ansamblu: PSD. Atat. Nu exista confirmare sau infirmare. Exista doar scenarii, filme de la procuratura destinate exclusiv ziaristilor de la Gardianul si, bineinteles, tone de banuieli ca in spatele acestei mari invalmaseli ar fi presedintele Romaniei.
Sa analizam ce se intampla de cealalta parte: Gigi Becali, dupa gratii, Elena Basescu, candidat independent la europarlamentare, Crin Antonescu conduce PNL-ul si il retrogradeaza pe Tariceanu, Patriciu e pe val cu declaratii de sustinere subtila pentru Becali, iar Giovanni iese la OTV si pledeaza cauza familiala.
Cam atat ocupa scena publica centrala de circa o saptamana.
In rest avem o confirmare ca BNR va guverna Romania cel putin un de acum inainte. Nu este exclus sa ajunga Isarescu membru PDL sau PNL, ori, de ce nu, pentru cei ce mai sunt capabili sa fabrice scenarii, fuziunea PDL-PNL, din care, fireste, vor fi inlaturati Patriciu, Antonescu & Co.

E foarte greu de spus daca suntem martorii unei intoxicari masive venite din partea expertilor pentru a se crea oarecum o diversiune de la alte probleme stringente. In fond, cred ca cei mai abilitati sa raspunda la multe din intrebarile privind situatia de anarhie creeata in mass-media, e, fireste, tot de presa. Dar nu integral, ci doar sefii de sectii si coordonatorii de subiecte, fie ei interni sau externi.
In plan extern, tot mai multe organizatii si institutii publice de coordonare discrediteaza reputate institutii de presa. Sa fie oare o actiune concertata sau o pura coincidenta?
Sa retinem intodeauna ca inteligenta romaneasca e cu mult inaintea altor state. Pacat insa ca nu avem mai mult noroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu