Translate

24 martie 2009

Saftoiu refurbished

Indiferent ca se numeste Adriana sau Claudiu, familia Saftoiu s-a emancipat la liberalism treptat, in aproximativ doi ani, reusind sa readuca pe agenda publica subiecte politice care demonstreaza ca presedintele Romaniei si implicit al CSAT, Traian Basescu, detine controlul asupra serviciilor, un lucru firesc, chiar daca serviciile speciale raspund in fata Parlamentului.

Daca ar fi sa rationam, controlul serviciilor se face, legal, prin doua instrumente: interpelari in Parlament si convocarea in CSAT a personajelor-cheie, respectiv sefii serviciilor secrete, care, la fel ca si prefectii, demisioneaza din partidele parlamentare la preluarea mandatului, fapt care ii face apolitici pe hartie. Asadar, oricum s-ar pune problema, controlul politic se exercita asupra serviciilor, indiferent de situatie. Nici nu cred ca s-ar putea altfel.

Revenind la problema de fond, sotul Adrianei Saftoiu explica azi ca are informatii potrivit carora exista anumite persoane in serviciile speciale care comit ilegalitati in numele "omului suprem" recte Traian Basescu. Daca fostul sef al SIE detine astfel de informatii, inseamna ca au loc scurgeri de informatii, fapt care ar implica ca Mihai Razvan Ungureanu sa fie audiat in Parlament. In acelasi timp, e curios de stiut cum se face ca Saftoiu afla astfel de informatii, dupa ce Adriana il consiliaza de aproximativ doi ani pe Ludovic Orban. Sa vina oare informatii pe filiera "grea" a PNL-ul, prin fosta presedinte a comisiei speciale din Parlament, Norica Nicolai, care prefera sa se razbune astfel pe Traian Basescu pentru revelarea trecutului patat cu note procurale?

Ar fi si mai interesant de stiut motivul real al demisiei lui Saftoiu de la sefia SIE. Mai specific, ce oare i-a cerut presedintele lui Saftoiu si acesta nu a vrut sa "execute"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu