Translate

24 noiembrie 2009

Apel catre informatori: Dragilor, consultati hartile!

Stiu ca este de bun-simt sa cunosti intai unde este pozitionat pe harta lumii statul despre care urmeaza sa realizezi un material si abia apoi sa te arunci in dezbateri. Subscriu observatiei guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, care preciza la un moment dat ca majoritatea analistilor nu cunosc nici geografie, nici economie. Intr-adevar, observ cu stupoare ca asa este. Din pacate, nu este singura lor carenta.

Republica Romania, ex-socialista, actualmente semi-prezindetiala, se regaseste pe harta Europei in partea central sud-estica, la distante aproximativ egale fata de extremitatile continentului european. Asadar, ramanem in continuare intr-un punct strategic pentru tot ceea ce inseamna securitate si spatiu de tranzitare in zona Europei Centrale si de Est. Intr-un fel, sa spunem ca suntem frontiera. Nu ultima, insa suntem suficient de bine plasati sa avem un punct de vedere pertinent in forurile internationale.

Nu suntem chiar asa de saraci si nici chiar asa de indiferenti la cunoasterea legislatiei romanesti. A se consulta rapoartele. Cunoastem continutul Constitutiei pe care, din pacate, editorii agentiilor internationale de presa nu il inteleg. Fie din orgoliu, fie din indiferenta, acesti deosebiti indivizi aflati in pozitii interesante nu apeleaza la cineva sa le explice exact care sunt atributiile presedintelui. Ceausescu nu mai e, Iliescu inca activeaza in PSD, fost PDSR, descenti din PCR. Basescu ramane singurul presedinte care poate naviga oriunde in lume. Iata o forma bruta de deontologie relevanta la nivel microscopic.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu